Dori3 2014.02.16. 15:01

Gastland M1

er_m1_1.jpgSzóval a kiindulópont az volt, hogy sokszor nem is éri meg főzni... a cél tehát egy kellemes családi ebéd, vagy inkább "brunch", mivel ilyenkor néha a reggeli is kimarad. Mivel a másik "törzshelyünkön" nem volt szabad asztal, az M1-en kötöttünk ki.

Autóval könnyen megközelíthető, mivel konkrétan egy autópálya melletti étteremről van szó. Kívülről falusi hangulatú házikóknak tűnnek az épületek, bent pedig a hamisítatlan osztrák autópálya-éttermek hangulata fogad. Ezt mindenképpen dicséretnek szántam, mivel szerintem a sógorok pálya-pihenői nagyon hangulatosak: sok fa, cserépkályha, játszósarok a gyerekeknek. 

er_8web.jpgA étterem önkiszolgáló jellegű, svédasztalos, all-you-can-eat rendszerű. Kedves személyzet, bár nem sok kontakt van velük. Nagyon gazdag a választék. Elvileg grill étteremnek hirdeti magát a hely, de valójában ennék sokkal változatosabb. Háromféle leves (a gulyás kifejezetten finom volt), tészták, húsok, főzelékek (!), tízféle köret, hatféle saláta és sok-sok savanyúság. Én szeretem az ilyen svédasztalos helyeket, mert többféle ételt lehet kóstolgatni. Mi gulyásleves és hagymakrémleves ettünk (a gulyást már méltattam), főételnek frissen grillezett mustáros tarját (ez ízre finom volt, csak kicsit rágós, de ez a húson múlik), és grill pangasiust. Kifejezetten örültem, hogy hal is volt, és ehhez finom salátákat ettünk köretként. A desszert pedig gesztenyés süti, kókuszgolyó, almás pite és csörögefánk volt.

Az árak kifejezetten barátságosak: azaz az ital nem annyira olcsó, de ha összességében nézzük a komplett étkezést, akkor azt mondanám, hogy lehet rendszeresen látogatni. Én biztosan elteszem az infót az agyam sarkába, hogy legközelebb is jöjjünk.

postit5.gifAnnyit még érdemes megjegyezni, hogy mi délben mentünk, amikor kellemes volt az étterem telítettsége, de ha éppen egy német és egy román busz után hajtasz be a parkolóba, akkor nem biztos, hogy érdemes megállni. Tehát javaslom az asztalfoglalást, illetve a brunch jellegű, korai ebédet, ha ezt a helyet választjátok. Az értékeléshez hozzátenném, hogy vasárnapi ebéd kategóriában a hely mindent tud, amit kell, ezért a max. pontszám!

A bejegyzés trackback címe:

https://johelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr275816816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása