Dori3 2013.11.26. 12:53

Taverna Zorbas

fotó (6).JPGMúlt héten moziba mentünk, és előtte terveztünk egy gyors vacsorát. Mivel a Mammutba volt jegyünk, és ott is voltunk hamarabb, kinéztük a 3. emeleti görög éttermet. Szerintem mióta megnyitott a Mammut, ez azóta ott van, de még soha nem ettem itt. Jó kalandnak indult!

Az étterem „félig” önkiszolgáló. Ez azt jelenti, hogy tálcával végig kell menni a pultnál, és a készételeket azonnal tálalják is (pl. hideg gyümölcsleves… nyami!). Ezen kívül azonban itt lehet kiválasztani egy-egy frissen készült étel alapanyagát is. Nagyon változatos halkínálattal rendelkeznek, így én a napi ajánlat alapján grillezett tintahalat kértem görög salátával.

Ezután helyet foglaltunk a kis gyümölcslevesünkkel, ami tele volt valódi gyümölccsel, nem volt elcukrozva, és a tetején igazi, házi (!) tejszín volt. Ha mentek, ezt ne hagyjátok ki! A felszolgáló fiatalember eközben kihozott egy kis előételt – a ház ajándéka –, és két pohár ouzot – amire szintén a vendégeik voltunk. Nekem az aperitif elég erős volt, de az előétel ízletes.

Ezt követték a főételek, melyeket szintén felszolgáltak, tehát ez a rész már nem volt önkiszolgáló. A tintahal isteni volt! Nem volt túlsütve – pár hete a Vezúv lábánál ettem grillezett tintahalat, és bár csak kicsit volt túlsütve, a kormos íz teljesen elnyomta a tengeri herkentyű frissességét. Itt szerencsére erről szó sem volt. A görög saláta szintén mennyei volt, ha mennék, megint azt kérnék. Partnerem tőkehalat választott, az is nagyon finom volt, bár szerintem azt nehezebb is elrontani.

Pár szót érdemel a környezet is: nagyon jól megcsinálták a belső kétszintes étterem design-ját. A pláza része, de mégis eléggé elkülönül. Az emeleten egy elég nagy terület található, ahol boxos aszalok is vannak, így alkalmas meghittebb beszélgetésekre is. Külön megjegyezném, hogy a dekor nem sima purhab, hanem tényleg kivitelezett.

postit5.gif

Az árakról el kell mondani, hogy nem plázás gyorséttermi árak, de az étterem színvonala sem plázás gyorséttermi… szóval ne úgy ugorjunk be, hogy bekapunk egy falatot, hanem tervezzünk tisztességes vacsorára.

A helyet mindenképpen ajánlom, akár egy kisebb baráti társaságnak, akár pároknak. Jó hely!

A bejegyzés trackback címe:

https://johelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr115657642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása