Dori3 2011.05.25. 08:47

Planet Sushi

A múlt heti mexikói éttermi kirándulásunk után volt még egy szabad esténk. Mivel csak valami könnyűre vágytunk, ezért egy kis japános beütés mellett tettük le a voksunkat. Sajnos sushizás nem lett belőle...

Szóval az Oktogonon álló Planet Sushi-ba mentünk be. Az étterem egyébként valószínűleg kiváló, mert a sziámi ikertestvéreként hozzánőtt Fridaysról Eszter már ódákat zengett itt a blogon. Amikor bementünk az étterem teljesen üres volt, japán zene szólt... és ami számomra zavaró volt, hogy gyakorlatilag minden áthallatszott a szomszédban tömve lévő Fridays étteremből. Egy kimonót viselő pincér hölgy szolgált ki minket. Annak ellenére, hogy az étlap sok különlegességet tartalmaz azok számára, akik nem halikrán nevelkedtek, nem kaptunk túl sok segítséget, vagy javaslatot a választáshoz. Azonban ez talán nem is a pincér hölgytől lett volna elvárható, hanem a főpincérnek tűnő úrtól, aki szintén a helységben tartózkodott.

Az étlapok nézegetése alatt megkértük a hölgyet, hogy törölje már le az asztalunkat, mert "ragad"... először mérgelődtem, hogy miért nincs megcsinálva, amikor láthatólag nincs bent vendég, tehát nem lehetnek elúszva. Azonban mikor letörölte rájöttem, hogy az a tisztító, amit ráspriccel az asztalra, teljesen ragadósság teszi a fafelületet. Nem volt kellemes.

Ezután már csak az verte ki a biztosítékot, hogy amíg nem tudtunk választani, kértünk egy kis vizet. A hölgy kérés nélkül két ásványvizet tett egy tálcára. Ezt még el is fogadnám, mert sajnos gyakorlat Magyarországon, hogy nem tesznek vizet az asztalra, és ha kérsz, ásványvizet hoznak. (Jelzem, hogy Japánban és Amerikában a kancsó víz természetes része az asztalnak!) Ami azonban már érthetetlen volt, hogy ezután nem hozta ki a vizeket, hanem várt, pakolt.

postit1.gifA sok negtaív benyomás után úgy döntötünk, nem eszünk sushit, megköszöntük a vendéglátást és eljöttünk. Jelzem, hogy utálok étteremből eljönni, de van egy pont, ahol a komfortérzetem nem engedi, hogy maradjak.

A konyha valószínűleg kiváló, és remélem, hogy egyedi eset volt a miénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://johelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr742930692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása