Dori3 2013.10.25. 17:22

Villa Bagatelle

big_4893127644cbc329b525e01.93293764vb_01.jpgMa Gergő felhívott 10 körül, hogy csapjunk egy gyors ünnepi ebédet – igazából a gyors miattam kellett, úgyhogy már fél 12-kor a helyszínen voltunk, ami a Villa Bagatelle volt.

A hely gyönyörű, egy valódi villa magasodik a Királyhágó tér fölé. Az októberi 25 fokos napsütés pedig megkoronázta a kedvünket. El is helyezkedtünk a teraszon, élveztük a napsütést.

Az étlap engem a Déryné-re emlékeztetett. Nem tudom, hogy azonos-e a tulajdonosi kör, vagy a management, de az étlap design ugyanaz…

Végülis a „séf ajánlata” mellett döntöttem, ami ma „marhatea” zöldséggel, valami halacska kukoricapüré-ágyon, és borjú gnocchival.  Igen, ez mind együtt. Gergő valami tésztát evett, Manka fish&chipset.

Nekem eleve furcsa volt ez a menü-összeállítás, mivel az sem derült ki, hogy melyik lett volna az előétel – még az adagok is közel egyformák voltak. A tálalás: mindezt a három „fogást” egy hosszúkás tálcára tették, és kb úgy nézett ki, mint a repülős kaja. Vagy mint a Miniben a tálalás. De egyébként szép volt.

Ízre abszolút minden rendben volt, a hal a kukoricapürével kifejezetten finom volt, a többi hozta a kötelezőt. Nagyon finom volt viszont a házi készítésű, narancsos limójuk málna és citrus darabokkal.big_6204011594cbc32b5320259.58819649vb_04.jpg

Ami negatívum volt, az a kiszolgálás. A pincér, aki a mi asztalunkhoz volt beosztva egyáltalán nem volt „kedves”. Egy ilyen helyen, ahol a magas minőségre és az exkluzivitásra ennyire adnak azt várnám a pincértől, hogy nemcsak udvarias, hanem eléri, hogy „vendégként” érezzem magam. Nehéz ezt megfogalmazni, de ha valaki rendel egy italt, amit 15 percig nem kap meg, utána pedig egy elnézést nélkül odacsapja az asztalunkhoz, az nálam nem elfogadható egy ilyen helyen. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy jobb helyeken – de rosszabbakon is – az üveges italt az asztalnál bontják a felszolgálók. Hát a magasabb árkategória ellenére ez a főúr lemaradt erről a leckéről.

El kell mondani, hogy a Villa Bagtellének van kávézója és péksége is. Abból kiindulva, hogy a konyha teljesen rendben volt, gondolom innen is finomságok kerülnek ki. Azt hiszem, legközelebb max egy kávéra ugrok be.

postit3.gif

Összességében az étel rendben volt, bár az árakhoz képest lehetett volna kicsit extrább. A hely és a környezet gyönyörű. A Villa ideális pároknak, vagy egy-két baráttal beülni beszélgetni. Nagyobb társaságoknak nem ajánlom. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://johelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr835599202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása