Ma este nincsenek itthon a gyerekek, úgyhogy ismét egy kitűnő nap, hogy beüljünk valami jó helyre. A múlt héten már jártunk a Buddhában, úgyhogy a mai poszt a két látogatás összbenyomása alapján készül.

A Buddha a Körúton található, a Játékszín szomszédságában. Az utcáról is látszik, ahogy a szakács a hatalmas wokban készíti a thai különlegességeket.

Az étterem hangulata kicsit "összetett". A vörös falak és arany motívumok a thai hangulatot idézik, de emellett egy hatalmas LCD tv-n folyamatos - de szerencsére hangtalan - sportközvetítés megy.

Az étlap szép és nagyon bőséges a választék - ami azonban kicsi zavarba ejtő is. Szerencsére a titokzatos thai nevű ételeket pár szóban magyarul is leírják... bár néhány összetevő számomra még így is ismeretlen volt :-)

A múltkor Tom Yum Koong levest ettünk (királyrák, gomba, galanga és még sokminden). Na és most tegye fel a kezét, aki tudja, mi a galanga! Akik most zavartan pillognak másokra, azokkal megosztom, hogy a galanga vagy galangál három, egymáshoz igen hasonló, és közösen galangának nevezett növényfaj gyökeréből porított fűszer. Közösen sziámi, ill. thai gyömbérnek nevezzük őket a gyömbérhez hasonló külsejük és ízük alapján (ez az íz valamivel kevésbé intenzív a gyömbérénél és kissé citrusos jellegű). A leves egyébként nagyon ízletes volt, igaz nekem egy kicsit csípős.

A főétel mézes csirke volt tésztával - ezt mindenkinek csak ajánlani tudom! Krémes, finom, hmmmm! Ezek után - bár az adagok szerintem elég nagyok - még nekifutottunk egy desszertnek: Monti kedvence (ez valójában fagyi és gyümölcs). Egyébként desszertnek sokféle gyümölcsöt kínálnak.

A múltkori látogatással ellentétben ma nem ettük végig az étlapot, hanem tutira mentünk! A mézes csirkés és a currys csirkemelles bagett a legjobb szendvics, amit a közelmúltban ettem! Ajánlom azoknak is, akiknek nincs idejük beülni! Bár várni kell rá egy kicsit, mert frissen sütik a pipihusit és a zöldségeket, de rendesen bepólyálják az óriási szendvicset, így el lehet vinni.

postit4.gifDe nehogy úgy tűnjön, hogy beépített ember vagyok, lássuk a kritika részét is: a koktélok nekem kicsit vízesek. Erre a kellemes magyarázat, ami kitaláltam, hogy ezt is "thai" módra csinálják, és valószínűleg a trópusi hőségben a vízesebb koktél a nyerő... de lehet hogy csak simán így sikerül nekik. Persze kicsit magasan van a léc, mert mostanában voltunk pár "jó helyen" ahol ötcsillagos koktélokat kevertek!

Összességében erősen ajánlom a helyet, ha egy kellemes vacsorára vágytok. Az ételek ízletesek és az árak is barátságosak. JÓ HELY! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://johelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr512800182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása